Dagelijks bereikbaar op
0578 570 963

Toegangsdeur appartementencomplex openen via GSM

Senioren blijven steeds langer zelfstandig thuis wonen, veelal in een appartementengebouw of wooncomplex in combinatie met hulp van een thuiszorg organisatie of mantelzorgers.

Door de groeiende zorgvraag aan huis ontstaat een stijgende behoefte aan oplossingen die de toegang tot een wooncomplex mogelijk  maken om zorgverleners binnen te kunnen laten wanneer dat nodig is. Bij veel wooncomplexen is er een centrale elektrische toegangsdeur die met een sleutel geopend dient te worden. Om deze hulpverleners binnen te laten werden er veelal onveilige sleutelkluisjes aan de gevel opgehangen. Soms zie je een hele rij hangen, want elke organisatie heeft zijn eigen codes. Om dit voorkomen is de GSM2000 module de ideale oplossing.

De GSM2000 module kan op iedere elektrische deur toegepast worden, onafhankelijk van het bestaande intercom- of deurvideosysteem.

Toepassing

De GSM2000 module maakt het mogelijk dat geautoriseerde bezoekers zoals zorgmedewerkers, leveranciers en dienstverleners een pand zonder sleutel kunnen binnengaan. Via een GSM telefoontoestel bellen zij de GSM2000 module waardoor de betreffende deur wordt geopend.

Werking

De GSM2000 bevat een gewone SIM-kaart met een eigen 06-nummer.

De bezoeker belt naar het betreffende nummer van deze SIM-kaart. In feite wordt de oproep ‘geweigerd’, de oproep wordt niet geaccepteerd maar de CLIP (het telefoonnummer dat wordt meegestuurd als iemand belt) van de oproeper wordt wel doorgestuurd. Deze oproep wordt niet opgenomen waardoor de beller dus geen belkosten heeft. Wanneer het telefoonnummer van deze persoon in de voorgeprogrammeerde lijst voorkomt zal het contact gedurende enkele seconden schakelen en zo de elektrisch aangestuurde toegangsdeur openen.

Montage:

Het voordeel van dit systeem is dat het binnen wordt gemonteerd, desgewenst uit het zicht en daardoor ongevoelig voor vandalisme. Voor het systeem zijn slechts 2 aansluitingen noodzakelijk: Voedingsspanning en de deuraansturing.

De module wordt aangesloten op het 230V lichtnet d.m.v. een 12V adapter. Het relaiscontact dient verbonden te worden met de elektrische deuropener of de handschakelaar aan de binnenzijde van het gebouw die deze deur bediend.

Programmering:

Er kunnen maximaal 2000 telefoonnummers van bezoekers worden ingebracht. De programmering van deze telefoonnummers kan gedaan worden via USB-software (lokaal) of d.m.v. het verzenden van SMS berichten.

Het toekennen of blokkeren van een gebruiker kan gemakkelijk op afstand geregeld worden door het sturen van een SMS bericht naar de module.

Registratie:

In de module worden de schakelmomenten opgeslagen, de laatste 1000 bellers kunnen uitgelezen worden. Het uitlezen kan via de USB-software (lokaal). U hebt dus altijd inzicht in wie er naar binnen is gegaan.

Voordelen:

Er hoeven geen sleutels uitgegeven te worden om personen toegang tot het pand te geven. Bezoekers kunnen gemakkelijk geweigerd worden door het GSM-nummer van de betreffende persoon op afstand uit te programmeren.

Specificaties:

 

GSM- frequentie:                            850/900/1800/1900 MHz

Uitgangen 2 relais:                         24V 50Hz ~ 0,5A / 24V 1A =

Signalisatie:                                     Led 1 voor werking simkaart, Led 2 voor status netwerk ontvangst

Ingangen:                                         Totaal 3 stuks:   2 x 0…16V current -0,8 – -0,4 mA en 1 x 5…50V current -0,17 – -1,7 mA

Gebruikers:                                      2000 gebruikers / 5 administrators

Configuratie:                                   SMS / USB-software (uitlezen data via internet mogelijk)

Geheugen:                                       1000 schakelmomenten (uitlezen via USB of internet)

Afmetingen:                                    87 x 107 x 29mm

Spanning / verbruik:                     10-24 V 50Hz ~200mA / 10-24V = 200mA maximaal (50mA in rust)

Temperatuur:                                  -20 …+55°C

Garantie:                                          12 maanden