Dagelijks bereikbaar op
0578 570 963

Veilige zorgtoegang

Veel thuiszorgorganisaties maken gebruik van sleutelkluisjes met een code om toegang te krijgen tot de woning van hun cliënten.

Deze kluisjes kunnen vrij gemakkelijk worden opengebroken, dit komt geregeld in het nieuws. Ook de politie is steeds vaker actief om bewoners en thuiszorgmedewerkers hierop attent te maken. Veel ouderen die thuiszorg nodig hebben, willen geen onveilig sleutelkluisje aan hun huis bevestigd hebben.

Om de veiligheid van de bewoners te vergroten kunnen we nieuwe, veilige oplossingen aanbieden in de vorm van het ‘zorgsleutelplan‘. Deze oplossingen hebben een SKG** keurmerk en zijn door politie goedgekeurd.

 

Zorgcilinder

Als uw zorgorganisatie gebruik maakt van het ‘zorgsleutelplan’ is toegang tot uw woning voor de zorgmedewerkers eenvoudig, veilig en goedkoop te regelen. Indien de voordeur (of achterdeur) voorzien is van een cilinderslot kan deze cilinder vervangen worden door onze ‘zorgcilinder’.

Op de nieuwe zorgcilinder past een hoofdsleutel die elke medewerker van uw thuiszorgorganisatie heeft. Hiermee kan de thuiszorgmedewerker eenvoudig en snel bij alle cliënten met een zorgcilinder binnenkomen.

Deze cilinders hebben een keurmerk SKG** en een ‘gevarenfunctie’, d.w.z. dat bij een ingestoken sleutel aan de binnenzijde de deur toch geopend kan worden door het zorgteam. U krijgt zelf 5 sleutels voor eigen gebruik, deze zijn uniek.

Het grote voordeel van de zorgcilinder is dat er aan de buitenkant niet te zien is dat er iemand woont die zorg nodig heeft. Een veilige en voordelige oplossing !

De oude cilinder met sleutels krijgt u in bewaring, deze wordt bijvoorbeeld in uw meterkast opgehangen. Na opzeggen van het abonnement kan het slot zonder schade weer in de originele staat terug gebracht worden.

Keybox

Wanneer het niet mogelijk blijkt de europrofielcilinder te vervangen (b.v. bij een oplegslot) zullen we een professionele sleutelkluis moeten plaatsen.

 

 

Oplegslot

 

 

De Keybox is een SKG®** goedgekeurde kluis, waarin de huissleutel wordt bewaard. Deze kluizen zijn gecertificeerd en zeer goed bestand tegen braak.

De sleutelkluis wordt met een montagebeugel in het deurkozijn bevestigd. Indien dit niet mogelijk blijkt kan de kluis op de muur gemonteerd worden met een speciale muurplaat. Ook de Keybox past binnen het zorgsleutelplan.

De Puck sleutelkluis

De Puck sleutelkluis is de eerste codekluis met SKG** keurmerk. Dat wil zeggen dat het minimaal 3 minuten duurt om de kluis open te breken. Voor de meeste inbrekers duurt dit te lang.

 

Centrale toegang bij appartementen

De meeste appartementencomplexen kennen een centrale elektrische toegangsdeur. Meestal wordt deze na een bepaald tijdstip op slot gedaan en kun je alleen met een sleutel of tag naar binnen. Voor veel thuiszorg medewerkers is dit een belemmering, vooral als de eigenaar van het complex geen toestemming geeft om een sleutelkluis op te hangen. Hiervoor hebben wij de perfecte oplossing in de vorm van de GSM2000 module. Veel eigenaren van appartementencomplexen willen niet dat er ontsierende, onveilige sleutelkluizen aan de gevel bevestigd worden. Toch neemt het aantal bewoners dat zorg nodig heeft toe en moeten de zorgverleners dag en nacht naar binnen kunnen. De GSM2000 module maakt het mogelijk dat geautoriseerde bezoekers zoals zorgmedewerkers, leveranciers en dienstverleners een pand zonder sleutel kunnen binnengaan. Via hun GSM telefoontoestel bellen zij de GSM2000 module waardoor de betreffende deur wordt geopend.

Werking

De GSM2000 module bevat een gewone SIM-kaart met een eigen 06-nummer. De geautoriseerde bezoeker belt naar het betreffende nummer van deze SIM-kaart. In feite wordt de oproep ‘geweigerd’, de oproep wordt niet geaccepteerd maar de CLIP (het telefoonnummer dat wordt meegestuurd als iemand belt) van de oproeper wordt wel doorgestuurd. Deze oproep wordt niet opgenomen waardoor de beller dus geen belkosten heeft. Wanneer het telefoonnummer van deze persoon in de voorgeprogrammeerde lijst voorkomt zal het contact gedurende enkele seconden schakelen en zo de elektrisch aangestuurde toegangsdeur openen. Voor uitgebreidere informatie verwijzen wij naar de pagina ‘GSM2000 module’ onder de kop ‘Toegangscontrole’ in de navigatiebalk.